Wat jij niet weet over Gucci

Tegenwoordig zien we steeds meer jongeren met dure merkkleding lopen. De merken zoals Valentino, Dsquared2 en Gucci zijn erg populair geworden. Veel van deze kleding wordt gedragen als statussymbool. Dit is dan ook de reden dat er veel namaak kleding wordt gemaakt. Mensen willen erbij horen en kopen daarom nep merkkleding. Echter zijn er gelukkig winkels zoals shoebaloo.nl die wel echte merkkleding verkopen. Veel jongeren weten eigenlijk niet waar bekende merken zoals Gucci vandaan komen. Om je wat meer achtergrondinformatie te geven ga ik wat dieper in op de geschiedenis van Gucci.

De geschiedenis

Alweer honderd jaar geleden richtte de Italiaan Guccio Gucci het merk Gucci op. Na zijn baantjes in hotels in Londen en Parijs opende Guccio zijn eerste eigen winkel in lederwaren. Het idee van deze winkel was ontstaan tijdens zijn werk in de hotels. Hij kreeg hier namelijk een bepaalde fascinatie voor mooie, luxe bagage van de rijke gasten die hij mocht ontvangen. Deze fascinatie heeft hij vervolgens overgezet in zijn eigen winkel. Het merk Gucci groeide de komende jaren enorm snel, mede dankzij de hulp van Gucci zijn drie zonen. Doordat het merk snel groeide, had het de mogelijkheid om uit te breiden en winkels te openen in Milaan en Rome.

Collectie

De collectie van Gucci begon dus met alleen maar koffers en tassen, maar dit groeide al snel uit tot meer. Tegenwoordig heeft Gucci een groot assortiment vol met mooie heren- en dameskleding. Op straat zie je tegenwoordig alles van Gucci, van Gucci schoenen tot petjes, maar ook jurken en slippers. Veel bekende rappers maken ook liedjes over het populaire merk, waardoor jongeren nog liever in de merkkleding lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.