Verhoog het werkgeluk 

werk

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, een aantal keer een negatieve reactie gehad waardoor de zin eruit ging en je niet heel erg gemotiveerd meer bent. Dit kan ook gebeuren op de werkvloer, besef dat je met negativiteit ook negativiteit aanwakkert, en de energie uit je medewerkers haalt om nog positief te kunnen blijven werken. Probeer niet alleen het beste uit jezelf te halen, maar ook uit de mensen waar je leiding aan geeft. Het is de kunst om de sterke kanten van iemand nog sterker te maken, het is leuk om werk te doen waar je plezier in hebt en het werkgeluk vergroten.

Beter bestand tegen stress

Omdat je energie krijgt van werk waar je goed in bent, en wat je leuk vind kun je veel beter tegen stress. Het is dus zeer lonend om tijd te steken in werkgeluk vergroten omdat zowel werkgever als werknemer er veel baat bij hebben, werk wat je leuk vind om te doen zie je niet als werk meer en je haalt er energie uit. Wanneer je bepaalde stappen zet in je functie, komen er gevoelens en emoties naar boven die zeer positief werken. Vaak worden tijdens de jaren verschillende emoties gevoeld, van geluk tot stress momenten en momenten van minder energiek.

werkgeluk vergroten

Minder verzuim bij meer werkgeluk

Door het werkgeluk te vergroten, komen er ook andere voordelen naar boven. Werknemers melden zich minder snel ziek en nemen ook minder verzuim, denken beter mee en zijn creatiever dan iemand die het niet zo naar zijn zin heeft. Ook voor je klanten heeft het vaak voordelen, er wordt net dat stapje extra gezet waardoor je klanten krijgt die nog meer tevreden zijn. Natuurlijk moet je wel ergens beginnen, om erachter te komen of je medewerkers gelukkig zijn of niet. Als werkgever is het goed om te achterhalen wat er speelt bij je medewerkers, om werkgeluk vergroten in werking te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *