Financiële bijdrage voor de ex partner

familierecht advocaat

Een financiële bijdrage in het levensonderhoud van je ex partner wordt in de volksmond alimentatie genoemd, wanneer je samen hebt gewoond en geen overeenkomst met je partner hebt gesloten is dit niet aan de orde. Kan je ex partner zich niet zelf in het levensonderhoud voorzien, dan is de alimentatie daar een vangnet voor. Dit is een geheel persoonlijk traject, een familierecht advocaat kan nagaan en berekenen of er alimentatie moet worden betaald aan de ex partner.

familierecht advocaat

Bedrag voor alimentatie

Is het aan de orde dat er alimentatie betaald moet worden, of heb je er recht op dan kan de familierecht advocaat je precies vertellen welk bedrag dit zal zijn. Het bedrag wordt berekend aan de hand van de draagkracht, dit speelt een grote rol. Kan je ex partner zelf in zijn of haar behoeften voorzien, dan is het mogelijk dat je geen alimentatie hoeft te betalen. Het is vooraf niet te zeggen of iemand moet betalen of niet, laat je hierbij goed informeren door crouwetadvocatuur.nl. 

Alimentatie voor de kinderen

Ga je scheiden met je partner, dan is er een degelijk verschil tussen alimentatie van de kinderen en van je ex partner. Het is goed en verstandig om duidelijke afspraken te maken, over de kosten van de kinderen die gaan komen in de toekomst. Kosten moet evenredig worden verdeeld over beide ouders, wel wordt er rekening gehouden met het inkomen. Is je inkomen hoger dan dat van je ex partner, betaal je ook meer kinderalimentatie.  De familierechtadvocaat rekent voor je uit of je moet betalen, en hoe hoog dit bedrag is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *