Alles wat je moet weten over de vissengraat vloer.

visgraat vloeren

Als je toe bent aan een nieuwe vloer in jouw woning, omdat je al jarenlang dezelfde vloer hebt, je onlangs hebt verhuisd of simpelweg toe bent aan wat nieuws, heb je keuze uit reuzeveel verschillende soorten vloeren. Het is begrijpelijk als je door de ruime keuze de bomen door het bos niet meer kunt zien. De kans is groot dat je bij een nieuwe vloer direct denkt aan een houten vloer of laminaat, want deze vloeren zijn razendpopulair in Nederland. Niet gek, want beide vloeren hebben geweldige eigenschappen. Toch zijn het niet de enigste vloeren. Zo heb je bijvoorbeeld ook visgraat vloeren. Deze vloeren zijn zeker ook de overweging waard. Daarom lees je in dit artikel meer over visgraat vloeren.

Wat is een visgraatvloer

Een visgraat is een houten vloer, maar met een uniek patroon, namelijk een visgraat motief. Dit motief bestaat uit korte en rechte houten planken die in een hoek van 90 graden tegen elkaar worden aangelegd, waardoor er een visgraat motief ontstaat. Als je moeite hebt om dit voor je te zien, kun je ook denken aan een vlecht: de vissengraatvlecht. Het is een unieke vloer, met een bijzonder mooie uitstraling.

visgraat vloeren

Voordelen van een visgraatvloer

Waarom zou je het aanschaffen van een visgraatvloer overwegen als je ook voor een ‘basic’ klassieker kunt gaan/? Nou, daar zijn verschillende redenen voor. De eerste reden is dat een vissengraat vloer een tijdloze vloer is. Deze vloer heeft een grote meerwaarde voor elk interieur, aangezien de vloer veel sfeer toevoegt aan de woning. Daarnaast is de visgraatvloer ook veelzijdig, omdat je de vloer kunt laten leggen in allerlei verschillende lengtes en breedtes. Je kunt dus spelen met de uitstraling van de vloer. Omdat de vloer zo veelzijdig is, kun je het haast met elk soort interieurstijl combineren. Of je nou een strakke en moderne interieurstijl hebt, of toch meer bent van een verouderde look, het kan allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.